Orla Donaghy

Coach Orla

Ik ben een CrossFitter uit Ierland en woon sinds 2008 in Nederland.

Een vriend introduceerde mij met CrossFit in zijn CrossFit centrum in mijn geboortestad Belfast, Noord Ierland. Hij haalde ons (Bastiaan en mij) over om het een keer te proberen en zo gezegd deden wij onze eerste drie trainingen tijdens een vakantie in Ierland. We waren meteen verkocht!!!

CrossFit heeft mij aangegrepen omdat het nieuwe uitdagingen aan mijn training toevoegt. Mijn huidige trainingen waren ondertussen routine geworden.

Mijn achtergrond is dansen. Ik heb van mijn zevende tot mijn zestiende wedstrijden gedanst. Daarna ben ik tot mijn eenentwintigste professioneel danser geweest. In Las Vegas heb ik de hoofdrol in Lord of the Dance van Michael Flatley gedanst. Dit was voor mij het hoogst haalbare in mijn danscarriere.

Dansen was altijd mijn passie en dat ik daar mijn beroep van kon maken was een ongelooflijke bonus. Ik heb echter altijd tegen mezelf gezegd dat ik zou stoppen wanneer het een baan zou worden. Ik ben trouw gebleven aan mijn woorden en na vier jaar professioneel dansen gestopt.

In America had ik een personal trainer, die er voor zorgde dat ik erg geïnteresseerd raakte in fitness. Toen ik stopte met dansen was mijn eerste doel om personal trainer te worden. Ik heb nu ruim acht jaar ervaring als personal trainer en heb vele trainingsmethoden uitgeprobeerd, maar geen enkele daarvan heeft mij zo geïnspireerd als CrossFit.

CrossFit heeft mij het vuur terug gebracht wat ik had toen ik danste. Ik leer nieuwe vaardigheden en push mijzelf zo goed mogelijk te worden. Als coach wil ik dit heel graag doorgeven aan de mensen die ik train en ik hoop je welkom te mogen heten in de CrossFit community.

 

Opmerkelijke prestaties

  • CrossFit Level 2 Trainer
  • CrossFit Level 1 Trainer
  • CrossFit Gymnastics Trainer
  • Premier Training International Diploma in Personal Training and Sports Massage Therapy
  • Lead dancer in "Michael Flatleys Lord of the Dance"
  • 3e plek bij het Wereldkamioenschap Iers dansen
  • 2e plek bij het Nederlands kampioenschap gewichtheffen 2013